Smeedijzeren Schoorsteenkappen en schoorsteendecoratie

Schoorsteenkappen maken het verschil

Behalve decoratief zijn schoorsteenkappen ook functioneel, doordat de kap de schoorsteen beschermt tegen inregenen en vocht, wordt mosgroei en beschadiging door vorst voorkomen. Een schoorsteenkap moet passend in de sfeer van het huis zijn: smederij van Baars heeft veel modellen in landelijke stijl, maar zeker ook modern vormgegeven schoorsteenkappen. Ter decoratie wordt ook wel een windwijzer, weerhaan of een door ons zelf met bladgoud vergulde bol op de schoorsteenkap geplaatst.

Smeedijzeren schoorsteenkappen en schoorsteendecoratie

Onze schoorsteenkappen worden op ambachtelijke wijze met de hand vervaardigd. We maken ze op maat en naar uw wens. U kunt kiezen uit verschillende mogelijkheden qua onderstel. Rechte strakke poten, of juist sierlijke krullen. In alle gevallen houden we rekening met de opbouw van de schoorsteen, en de soort kachel/haard of ontluchting.

Ook kunt u kiezen uit verschillende versieringen boven op de kap. Een ornament, windwijzer of bol. Bollen kunnen we met bladgoud vergulden, zodat deze vele jaren mooi blijft. Uiteraard worden de schoorsteenkappen van  smederij van Baars behandeld tegen roesten, en krijgen ze verschillende lagen poedercoating.

In de smederij hebben we een uitgebreid fotoboek met de verschillende mogelijkheden om uw schoorsteen te verfraaien.