Smeedijzer hang- en sluitwerk – luikbeslag

Smeedijzer hang en sluitwerk luikbeslag

Bij smederij van Baars smeden we zowel voor restauratiewerk als nieuwbouw, authentiek hang en sluitwerk. Gesmeed luikbeslag voor de boerderij, boerenbeslag in de vorm van smeedijzeren hengen, duimen (appel, peertje), windwervels, windhaken, scharnieren, luik vastzetters en sluitbomen.

Landelijk luikbeslag, rustiek luikbeslag, traditioneel luikbeslag, klassiek luikbeslag, nostalgisch luikbeslag…allemaal benamingen die passen bij authentiek smeedijzeren luikbeslag.

Smeedijzeren gehengen voor de luiken geven uw gevel een gepaste uitstraling. Zeker voor een monumentaal pand, of een ouderwetse boerderij. De  duimen en hengen smeden we op bestelling. Dit kunnen inslagduimen zijn, maar ook opschroef duimen. Afhankelijk van de plaats van de luiken, worden de duimen in het kozijn of in de muur gezet. Een luik met smeedijzeren beslag moet uiteraard ook kunnen functioneren. Zowel in open en gesloten toestand zal het smeedijzer zichtbaar zijn. De anti roest behandeling en het zwart aflakken kunnen wij ook verzorgen.

Luikbeslag op maat

Smederij van Baars smeedt luikbeslag voor u op maat, zodat er voor elke situatie een passende oplossing is, met de authentieke en ambachtelijke uitstraling. Uw wensen zetten wij om in een perfect passend stuk smeedwerk. Elke vorm en afmeting kunnen we voor u smeden. In de smederij hebben we verschillende uitvoeringen liggen, en leggen we u graag uit wat er allemaal mogelijk is.